Синдикална гора изникна над стадион „Христо Ботев” в Благоевград днес. Тази сутрин над 30 синдикални членове участваха в екологичната акция в Седмицата на гората. Те засадиха 30 фиданки, високи между 1,5 и 2 метра, от видовете „Червен дъб”, „Бяла бреза” и „Каталпа”. На синдикалистите помогна 7-годишният Адриан Манолов, син на Емануил Манолов, председател на синдикалната организация в Националната хуманитарна гимназия в Благоевград.

„Поводът за днешното засаждане на дръвчета е зелената кампания на КНСБ в цялата страна по повод 30-годишнината на организацията, както и Седмицата на гората. Благодаря на членовете ни, че са толкова активни, и на Югозападното държавно предприятие, което осигури фиданките”, каза Силвия Стоянова-Христова, областен координатор на Регионалния съвет на КНСБ в Благоевград.

Експертите от Регионалния съвет ще продължат да полагат грижи за засадените дръвчета. Миналата година през април десетки членове на КНСБ от Благоевград засадиха 250 акации в местността Чугуна на село Горно Хърсово.