На този ден преди 32 години започва историята на Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Повече от три десетилетия, изпълнени с усилия, надежди, стремежи, трудности, спечелени битки, научени уроци. Години на отдаденост в името на каузата за по-добър живот и защита на работещите хора в България. Години на солидарност, неуморен труд и вяра в бъдещето. Да пребъде делото ни! Честит празник!

Президентът на КНСБ Пламен Димитров се обърна с поздрав към всички членове на конфедерацията:

Честит празник!

Честит празник на всички синдикални членове на КНСБ – над 270 хил. български работници и служители, обединени в най-голямата и най-мощната синдикална конфедерация в България.

Честит празник и на всички наши над 5700 синдикални лидери в базовите ни организации, в заводите, в учрежденията, училищата, болниците. Навсякъде, където синдикатът разчита на Вас, за да може доходите на хората да бъдат по-добри, по-високи в тези тежки времена на пандемия, нарастваща и галопираща инфлация, която мина 15-20 процента на основните стоки. С Ваша помощ да можем да оправдаем доверието на всички синдикални членове за по-добра и по-сигурна работа и за по добри условия на живот и труд.

В този момент, когато КНСБ навършва 32 г., ние сме в навечерието на нашия Девети конгрес. За петте години, които изминаха, успяхме с общи усилия да увеличим средните доходи в България с близо 60% и на минималната работна заплата със 70 процента. Такива цели си поставяме и занапред. Това очакват хората от нас – повече и по-добри заплати и по-добра и сигурна работа.

Честит празник на всички Вас – синдикални лидери и членове на КНСБ!